Vlera e tregut e ushqimeve të gatshme të ngrira deri në vitin 2029 në 130.67 miliardë dollarë

REDDING, CA, 04 gusht 2022 (Globe Newswire) — Sipas titullit të një raporti të ri të kërkimit të tregut, ,tregu i ushqimeve të gatshme të ngrira Sipas llojit (ushqimi vegjetarian, miell pule dhe mish viçi) dhe kanali i shpërndarjes (shërbimet e zinxhirit ushqimor, biznesi modern, dyqanet e komoditetit, dyqanet e departamenteve dhe dyqanet online) – parashikimi global deri në vitin 2029,’ Tregu i ushqimeve të gatshme të ngrira pritet të rritet me një CAGR prej 5.4% nga 2022 në 2029 për të arritur në 130.67 miliardë dollarë deri në vitin 2029.

Shkarkoni raportet e mostrës falas tani @ https://www.meticulousresearch.com/download-sample-report/cp_id=5321

Vitet e fundit, ushqimi i gatshëm për t’u ngrënë (RTE) është shfaqur si një nga segmentet më të larmishme të tregut mbarëbotëror të ushqimeve të gatshme. Një rritje në modelet e komoditetit dhe një rritje e njëkohshme e nevojës për opsione të personalizuara të vakteve ka rezultuar në një dëshirë të fortë për ushqim të paketuar të ngrirë. Industria e ushqimit dhe pijeve të ngrira është një tjetër mundësi për konsumatorët në lëvizje, me gjithçka, nga ëmbëlsirat e ngrira deri te mezetë dhe vaktet e disponueshme. Ushqimet e gatshme të ngrira janë receta alternative me kosto efektive që kërkojnë më pak kohë për t’u përgatitur, sepse ato janë të gatuara paraprakisht dhe të disponueshme gjatë gjithë vitit. Preferencat ushqimore të konsumatorëve ndaj produkteve të gatshme për t’u ngrënë për shkak të stilit të ngjeshur të jetesës së personave që punojnë ka të ngjarë të nxisin rritjen e tregut.

Faktorët kryesorë që drejtojnë tregun e ushqimeve të gatshme të ngrira përfshijnë rritjen e preferencës për ushqime komode, rritjen e popullsisë së punës, rritjen e numrit të lançimeve të produkteve të reja dhe përhapjen e hipermarketeve dhe supermarketeve në zonat urbane. Për më tepër, dixhitalizimi i industrisë me pakicë pritet të ofrojë mundësi të konsiderueshme për rritjen e këtij tregu.

Megjithatë, mendësia dhe opinioni negativ për ndikimin e ushqimit të ngrirë në shëndet dhe rregullimi i rreptë i FDA-së në lidhje me ngrirjen e ushqimeve pengon në një masë të madhe rritjen e këtij tregu. Për më tepër, ruajtja e ushqimeve të ngrira është një sfidë e madhe për lojtarët që operojnë në këtë treg.

Ndikimi i COVID-19 në tregun e ushqimeve të gatshme të ngrira

Përhapja e COVID-19, e shkaktuar nga virusi SARS-CoV-2, krijoi një emergjencë serioze të shëndetit publik globalisht, me përhapje të shpejtë në më shumë se 150 vende. Disa vende në mbarë botën shpallën gjendjen e jashtëzakonshme dhe njoftuan një bllokim mbarëkombëtar, mbarëkombëtar ose në mbarë qytetin për të luftuar dhe kontrolluar përhapjen e sëmundjes, e cila ka çuar në të gjitha udhëtimet, transportin, prodhimin, institucionet arsimore dhe tregtinë jo thelbësore. në pritje, duke shkaktuar një ndikim të rëndësishëm në shumë industri në mbarë botën.

Për më tepër, pandemia ka ndikuar pozitivisht në industrinë e ushqimeve të gatshme të ngrira, pasi njerëzit po ndërgjegjësohen dhe po bëjnë zgjedhje më të shëndetshme dhe po blejnë më shumë ushqime të gatshme të ngrira për shkak të faktorit të komoditetit. Për shkak të depërtimit në rritje të ushqimit në shtëpi, COVID-19 ka kuptuar rëndësinë e mishit të ngrirë të viçit midis konsumatorëve, duke përfshirë jetëgjatësinë e tij të gjatë dhe vlerën ushqyese. Rritja e konsumit të viçit gjatë pandemisë COVID ishte një tjetër faktor kryesor pas rritjes së kërkesës për ushqime të gatshme të ngrira. Marrja e pasur e proteinave dhe ndërgjegjësimi i gjerë për mishin e pulës si burim proteinash ka ndikuar kryesisht tek konsumatorët e të gjitha grupmoshave. Si rezultat, pati një rritje të konsumit të ushqimeve të gatshme me bazë pule midis jovegjetarianëve gjatë pandemisë COVID-19.

Bisedoni me analistët tanë për të kuptuar ndikimin e COVID-19 në biznesin tuaj: https://www.meticulousresearch.com/speak-to-analyst/cp_id=5321

Për më tepër, zinxhiri i furnizimit me ushqime të gatshme të ngrira është zhvendosur kryesisht nga shërbimi ushqimor në shitje me pakicë pasi kërkesa për ushqime të gatshme të ngrira, si mishi i ngrirë i viçit dhe produkte të tjera, është zhvendosur nga shërbimi ushqimor në konsumin në shtëpi. Përveç kësaj, sipas Aleancës Globale të Zinxhirit të Ftohtë (GCCA), kompanitë në zinxhirin e furnizimit me ushqime po punojnë gjatë gjithë orarit për të prodhuar, transportuar, ruajtur dhe shpërndarë ushqim në mbarë botën. Keqkuptimi më i madh për COVID-19 është se raftet e zbrazëta të ushqimeve tregojnë mungesë ushqimi për shkak të xhiros së fundit në dyqanet ushqimore; Megjithatë, kjo ka shkaktuar përçarje afatshkurtër pasi zinxhiri i furnizimit punon për të kapur dhe rimbushur. Shitjet e ushqimeve të ngrira, veçanërisht të ushqimeve të gatshme të ngrira, janë rritur pasi konsumatorët grumbullojnë produkte ushqimore. Kështu, shitjet e ushqimeve të gatshme të ngrira ndikohen pozitivisht nga shpërthimi i COVID-19.

Për më tepër, në vitin 2021, fillimi i një fushate masive vaksinimi kundër COVID-19 dhe një ringjallje e ngadaltë e rritjes ekonomike pritej të përmirësonte kërkesën për ushqime të gatshme të ngrira nga përdoruesit përfundimtarë, gjë që, nga ana tjetër, do të nxiste pozitivisht rritjen e ushqimeve të gatshme të ngrira. do të ndikohen nga. tregu ushqimor.

Në bazë të llojit, tregu i ushqimeve të gatshme të ngrira është i segmentuar në ushqim vegjetarian, miell pule, miell viçi dhe ushqime të tjera. Në vitin 2022, segmenti i ushqimit vegjetarian pritet të zërë pjesën më të madhe të tregut të ushqimeve të gatshme të ngrira. Pjesa e madhe e tregut të këtij segmenti i atribuohet preferencës në rritje të konsumatorëve për ushqimet e ngrira vegjetariane. Ndërsa njerëzit bëhen më të vetëdijshëm për përfitimet shëndetësore të një diete vegjetariane, kërkesa për zëvendësues të qumështit me bazë bimore dhe produkte ushqimore është rritur. Për më tepër, ndërsa kërkesa për zëvendësues të mishit është rritur në vendet e zhvilluara si MB dhe SHBA, kjo i inkurajon furnitorët të zhvillojnë artikuj të rinj vegan të ngrirë, si ato të ofruara nga kompanitë e tasave të ngrira vegane, filetove dhe topave të perimeve. Megjithatë, segmenti i miellit të viçit pritet të ketë rritje të konsiderueshme gjatë periudhës së parashikimit.

blej herët – Raporti i Kërkimit të Tregut të Ushqimit të Gatshëm të ngrirë: https://www.meticulousresearch.com/Checkout/66445240

Në bazë të kanalit të shpërndarjes, tregu i ushqimeve të gatshme të ngrira është segmentuar në biznese moderne, shërbime të zinxhirit ushqimor, dyqane komoditeti, dyqane departamentesh, dyqane online dhe kanale të tjera shpërndarjeje. Në vitin 2022, segmenti modern i biznesit pritet të zërë pjesën më të madhe të tregut të ushqimeve të gatshme të ngrira. Pjesa e madhe e tregut të këtij segmenti i atribuohet rritjes së numrit të supermarketeve në vendet në zhvillim, si Kina dhe India, dhe kërkesës në rritje të konsumatorëve për ushqime të gatshme, veçanërisht në vendet e zhvilluara.

Megjithatë, segmenti i dyqaneve online pritet të shënojë rritje të ndjeshme gjatë periudhës së parashikimit. Rritja e shpejtë e këtij segmenti i atribuohet kryesisht rritjes së preferencës për komoditetin e personalizuar të konsumatorit, disponueshmërisë më të madhe të zbritjeve dhe përvojës më të madhe të përzgjedhjes së produkteve në krahasim me mallrat moderne.

Bazuar në gjeografi, në vitin 2022, Evropa pritet të zërë pjesën më të madhe të tregut të ushqimeve të gatshme të ngrira. Pjesa kryesore e tregut të Evropës i atribuohet ndryshimit të stilit të jetesës, rritjes së konsumit të mishit të ngrirë të viçit, rritjes së ndërgjegjësimit të konsumatorëve për përfitimet e vakteve të ngrira, rritjes së preferencës për ushqime të gatshme dhe rregulloreve të favorshme. Për më tepër, dyqanet me pakicë dhe ofruesit e shërbimeve ushqimore të paketuara për konsumatorë në rajon po u ofrojnë konsumatorëve pako ushqimesh të gatshme të ngrira me vlerë të shtuar me çmime të arsyeshme, duke përshpejtuar rritjen e tregut në Evropë gjatë periudhës së parashikimit.

Megjithatë, tregu në Azi-Paqësor është vendosur të regjistrojë normën më të shpejtë të rritjes gjatë periudhës së parashikimit. Rritja e këtij tregu rajonal është nxitur nga ndryshimi i stilit të jetesës së konsumatorëve, rritja e të ardhurave të disponueshme, rritja e numrit të investimeve të huaja direkte (IHD) në shitje me pakicë, trendi në rritje i ushqimit të gatshëm për të ngrënë në mesin e popullsisë së klasës punëtore. dhe kërkesa në rritje për produkte ushqimore të përpunuara në vendet në zhvillim si India, Indonezia dhe Tajlanda.

Lojtarët kryesorë që operojnë në tregun e ushqimeve të gatshme të ngrira janë General Mills, Inc. (SHBA), Nestle SA (Zvicër), Conagra Brands, Inc. (SHBA), McCain Foods Limited (Kanada), The Kraft Heinz Company (SHBA). Tyson Foods, Inc. (SHBA), Wiltshire Farm Foods (MB), Daiya Foods Inc. (Kanada), Sigma Elementos, S.A. de CV (Meksikë), Agarfrost GmbH & Co. KG (Gjermani), Himalaya Food International Limited (Indi), JR Simplot Company (SHBA), Mondelez International, Inc. (SHBA), Cooperati Koninklijke Kosan UA (Holandë) dhe Nomad Foods Ltd (MB), ndër të tjera.

Për të marrë më shumë informacion mbi tregun me tabelën e detajuar të përmbajtjes dhe statistikave, klikoni këtu: https://www.meticulousresearch.com/product/frozen-ready-meals-market-5321

fushëveprimi i raportit

Tregjet e ushqimeve të gatshme të ngrira, sipas llojit

 • vakt vegjetarian
 • miell pule
 • miell viçi
 • ushqim tjetër

Tregu i ushqimeve të gatshme të ngrira sipas kanalit të shpërndarjes

 • tregti moderne
 • shërbimet e zinxhirit ushqimor
 • dyqane komoditeti
 • një departamente
 • dyqane online
 • Kanale të tjera të shpërndarjes

Tregjet e ushqimeve të gatshme të ngrira, nga Gjeografia

 • Amerika e Veriut
 • Evropë
  • Gjermania
  • MB
  • Franca
  • Italia
  • Spanja
  • Pjesa tjetër e Evropës (ROE)
 • Azi-Paqësor (APAC)
  • Kinë
  • Japonia
  • Korea e jugut
  • Australia
  • Indi
  • Pjesa tjetër e Azi-Paqësorit (RoAPAC)
 • Amerika Latine (Latum)
  • Brazili
  • Meksika
  • Argjentina
  • Pjesa tjetër e Amerikës Latine (RoLATAM)
 • Lindja e Mesme dhe Afrika (MEA)

Shkarkoni raportet e mostrës falas tani @ https://www.meticulousresearch.com/download-sample-report/cp_id=5321

Raporte të ngjashme:

Tregjet e ushqimeve të ngrira sipas produkteve (ushqime të gatshme, mish dhe shpendë, ushqim deti, produkte qumështi, produkte buke, perime dhe fruta), lloji (të papërpunuara, gjysmë të gatuara dhe të gatshme për t’u ngrënë) dhe kanali i shpërndarjes (B2B) dhe b2c ) ) – parashikimi global për vitin 2029

https://www.meticulousresearch.com/product/frozen-food-market-5313

Tregoni produkte furre të ngrira sipas llojit të produktit (bukë, kore picash, biskota dhe biskota dhe vafla), përdorim përfundimtar (QSR, hotele, restorante dhe hoteleri, zinxhirë furrash buke dhe industri të përpunimit të ushqimit) dhe specialitet (me pak kalori dhe organike) ) – 2027. parashikimi i

https://www.meticulousresearch.com/product/frozen-bakery-products-market-5130

Hulumtim i kujdesshëm®. rreth

Meticulous Research® u krijua në 2010 dhe u inkorporua si Meticulous Market Research Pvt Ltd. Ltd. në vitin 2013 si një kompani private e kufizuar sipas Aktit të Kompanive, 1956. Që nga inkorporimi i saj, kompania është rritur në një ofrues kryesor të inteligjencës së tregut premium në Amerikën e Veriut, Evropë, Azi-Paqësor, Amerikën Latine dhe Lindjen e Mesme dhe Afrikë. ,

Emri i kompanisë sonë përcakton shërbimet, pikat e forta dhe vlerat tona. Që nga fillimi, ne kemi arritur vetëm të hulumtojmë, analizojmë dhe paraqesim të dhëna kritike të tregut me vëmendje të madhe ndaj detajeve. Me teknikat e përpikta të kërkimit parësor dhe dytësor, ne kemi ndërtuar aftësi të forta në mbledhjen e të dhënave, interpretimin dhe analizën e të dhënave duke përfshirë kërkimin cilësor dhe sasior së bashku me ekipin më të mirë të analistëve. Ne ndërtojmë mbi raportet tona të hulumtimit të tregut të Syndicate inteligjente dhe të drejtuara nga vlera të analizuara me kujdes, studime me porosi, kërkime të shpejta të kthesës dhe zgjidhje konsultimi për të adresuar sfidat e biznesit të rritjes së qëndrueshme.

kontakto:
Zoti Khushal Bombay
Hulumtimi i përpiktë i tregut Inc.
1267 Willis St, Ste 200 Redding,
Kaliforni, 96001, SHBA
SHBA: +1-646-781-8004
Evropë: +44-203-868-8738
APAC: +91 744-7780008
E-mail- [email protected]
vizitoni faqen tonë të internetit: https://www.meticulousresearch.com/
Lidhu me ne në LinkedIn- https://www.linkedin.com/company/meticulous-research
Burimi i përmbajtjes: https://www.meticulousresearch.com/pressrelease/545/frozen-ready-meals-market-2029

    

Leave a Comment

Your email address will not be published.