USDA bëhet më e ashpër ndaj salmonelës në produktet e pulës me bukë Shëndeti

E HËNË, 1 gusht 2022 (HealthDay News) – Departamenti Amerikan i Bujqësisë planifikon të forcojë rregulloret për disa produkte të papërpunuara të pulës.

Agjencia ka informuar përpunuesit e ushqimit se rregulloret e reja do të kërkojnë që ata të zvogëlojnë sasinë e salmonelës që gjendet në bukë dhe produkte të pulave të mbushura, duke përfshirë ushqimet e ngrira si kordon bleu i pulës dhe pula kiev. Këto ushqime duket se janë të gatuara, por thjesht trajtohen me nxehtësi për të vendosur brumin ose bukën e tyre.

Rregullat e reja do ta shpallin salmonelën një rrebesh, një ndotës që mund të shkaktojë sëmundje të shkaktuara nga ushqimi.

“Siguria e ushqimit është në zemër të gjithçkaje FSIS” [Food Safety and Inspection Service] Sekretari amerikan i Bujqësisë Tom Vilsack tha në një njoftim për lajmet e agjencisë: “Ky mision do të na udhëheqë pasi ky hap i parë i rëndësishëm fillon një iniciativë gjithëpërfshirëse për të reduktuar sëmundjet e salmonelës të lidhura me shpendët në SHBA”.

USDA ka standarde për përpunuesit e shpendëve për të reduktuar ndotjen, por nuk ka një sistem adekuat testimi për të përcaktuar nivelet e salmonelës në mish, shpjegoi Sandra Eskin, zëvendëssekretarja e USDA për sigurinë ushqimore.

Sipas këtyre ndryshimeve, do të bëhet testimi i rregullt i pulës. Një nivel shumë i ulët i ndotjes nga Salmonella në produkte do të çonte në veprime rregullatore që mund të përfshinin mbylljen e fabrikave të përpunimit.

“Ky veprim dhe iniciativa jonë e përgjithshme e Salmonellës nënvizojnë pikëpamjen tonë se detyra jonë është të sigurojmë që konsumatorët të mos sëmuren nga mishi dhe produktet e shpendëve,” tha Eskin. Associated Press, “Ato nuk duhet të shiten nëse janë të kontaminuara në atë masë sa njerëzit sëmuren.”

Rregullat e reja do të publikohen në Regjistrin Federal në vjeshtë, AP Raportuar pasi FSIS kërkoi koment publik dhe finalizoi rregullat.

Sipas Qendrës Amerikane për Kontrollin dhe Parandalimin e Sëmundjeve, nga 1.3 milionë njerëz që sëmuren me salmonelë çdo vit, 26,000 janë të sëmurë mjaftueshëm për t’u shtruar në spital dhe 420 vdesin.

Sipas USDA, buka dhe produktet e pulave të papërpunuara të mbushura janë lidhur me 14 shpërthime të salmonelës dhe 200 sëmundje që nga viti 1998.

Vitin e kaluar, pati 36 shpërthime sëmundjesh në 11 shtete. Në atë shpërthim, 12 persona u shtruan në spital, AP informuar për.

Sipas CDC, rreth 1 në çdo 25 pako pule në dyqane ushqimore përmban salmonelë.

Ky vendim është i ngjashëm me një vendim të marrë nga FSIS në 1994, kur ata deklaruan se disa lloje të E. coli ishin të kontaminuara në mishin e grirë. AP informuar për.

USDA është takuar me përpunuesit e shpendëve dhe ekspertët e sigurisë ushqimore për idetë për të reduktuar ndotjen.

Tyson Foods dhe Këshilli Kombëtar i pulave, një grup tregtar, raportuan të dy AP Ata do të ndalojnë të komentojnë derisa të marrin më shumë detaje.

Diana Sauder, një zëdhënëse e Perdue Farms në Maryland, gjithashtu nuk pranoi të komentojë. tha ai AP Kjo Purdue Farms është anëtare e Koalicionit për Përmirësimin e Sigurisë së Shpendëve, i formuar vitin e kaluar për të punuar me USDA për të reduktuar sëmundjet që vijnë nga ushqimi nga salmonela.

më shumë informacion

Qendrat e SHBA për Kontrollin dhe Parandalimin e Sëmundjeve kanë më shumë për salmonelën.

Burimi: Associated Press

Historitë e fundit që mund të keni mbajtur mend

Leave a Comment

Your email address will not be published.