The Great Chicken Nuggets Crunch i vitit 2022 – Ku është pula e ngrirë?

Zelanda e Re

Mungesa e punëtorëve dhe CO2 i është atribuar furnizimit të kufizuar të tenderëve të pulave dhe mungesës së copëzave. foto / furnizim

Ata janë ushqimi i preferuar i fëmijëve dhe shpëtimi i jetës për ngrënësit e zgjedhur, por atyre u është dashur të gërmojnë pak më thellë në frigoriferin e supermarketit kohët e fundit pasi gjetën copa pule.

Mungesa e copave të mëdha të pulave të vitit 2022 ka bërë që prindërit e fëmijëve të pyesin se ku kanë shkuar copat e vogla.

Shefi ekzekutiv i Tegel Foods, Egbert Segers tha se “stuhia perfekte” e pandemive, dimrit dhe shterimi i CO2 kishte kufizuar prodhimin e copave – dhe tenderat dhe hamburgerët pak më të bukur.

“Është mungesa e fuqisë punëtore, është COVID, janë sëmundje sezonale dhe më pas është reduktim i CO2 mbi të,” tha Segers.

“Çdo gjë që kërkon kontribut të lartë të punës për prodhim shtesë është gjëja e parë në rrezik.”

Segers tha se ishte e vështirë të thuhej se kur do të rifillonin furnizimet normale.

“Gjithçka në lojë është jashtë kontrollit të furnitorëve – mungesa e punëtorëve dhe mungesa e CO2 – kjo është bota në të cilën jetojmë dhe po prek shumë biznese.”

Dioksidi i karbonit (CO2) përdoret për të ruajtur jetëgjatësinë e pulës – si dhe për të shtuar gaz në pije.

Mbyllja e rafinerisë së naftës Marsden PT në mars nënkuptonte se furnizimi me CO2 ishte i kufizuar.

Michael Brooks i Shoqatës së Industrisë së Shpendëve të Zelandës së Re tha se industritë po merrnin vetëm gjysmën e CO2 që u nevojiteshin nga furnizuesi.

“Ka një mungesë të CO2 në të gjithë industrinë dhe kompanitë po kërkojnë CO2 për të bërë copa pule. Ata aktualisht po marrin 50 përqind të kërkesave.”

Mungesa e fuqisë punëtore për shkak të COVID dhe gripit bëri që prodhuesit e pulave të fokusoheshin në produkte me më pak punë – si pulat e plota dhe mishi i pulës.

“Artikujt e përpunuar janë prekur më së shumti pasi përpunimi i mëtejshëm është më intensiv i punës,” tha ai.

“Kompanitë janë fokusuar në prodhimin primar [such as] Trupa të tëra”.

Auckland, nëna e dy fëmijëve, Michelle Clark tha me shaka se mungesa e nuggets ishte një “emergjencë kombëtare”.

“Ne kemi parë se nuk ka pasur asnjë copëza Vetoa për shekuj dhe thjesht kemi ndryshuar markë,” tha Clark.

“Më pëlqen të blej copëza vetoje sepse ato janë me rreze të lirë, por është një opsion ushqimi i shpejtë i lehtë dhe kur kohët janë të këqija me fëmijët, thjesht duhet të gjesh opsionin tjetër më të mirë.”

Sons Alley dhe Roman Gallagher e pranuan ndryshimin e markave pa shumë bujë.

Allie dhe Roman Gallagher duan të gatuajnë copëza në tiganin e tyre me ajër pas shkollës - kur mund t'i gjejnë ato.  foto / furnizim
Allie dhe Roman Gallagher duan të gatuajnë copëza në tiganin e tyre me ajër pas shkollës – kur mund t’i gjejnë ato. foto / furnizim

“Sapo na është dhënë një tigan me ajër që djemtë të mund të bëjnë copëzat e tyre,” tha Clark.

Familjet ishin gjithashtu të etur për të bërë copëzat e tyre.

“Ne kemi bërë tenderët tanë për pulat dhe kemi parë disa receta të vogla në TikTok, kështu që mund të provoni disa dhe të shihni se si do të shkojmë.”

Nuk është vetëm Zelanda e Re ajo që po përballet me mungesën e copave.

KFC në Australi këtë vit preu artikujt nga menyja e tij e pulave të skuqura për shkak të problemeve të zinxhirit të furnizimit të shkaktuara nga shpërthimi i Omicron.

Dhe prindërit në Amerikë mbetën të pyetur se pse copat e pulës po zëvendësoheshin me copa gjoksi pule të copëtuar në pikat e tyre të preferuara të ushqimit të shpejtë.

Një furnizues i pulave në Zelandën e Re u sugjeron konsumatorëve të bëhen krijues dhe të bëjnë copëzat e tyre.

Tkurrja, formimi dhe lëmimi i copëzave tuaja të vogla nuk është aq i përshtatshëm sa një qese me copa në frigorifer, por mund t’i mbajë fëmijët të lumtur derisa t’i kapni disa.

Leave a Comment

Your email address will not be published.