Studenti i armëve krijon një libër gatimi në komunitet për të mbledhur para për bankën e ushqimit. Lajme

Sonali Dheer u rrit duke gatuar me familjen e saj dhe duke eksperimentuar në kuzhinë, kështu që kur pa të dhëna që tregonin se më shumë se 100,000 fëmijë në Zonën e Gjirit po përballeshin me pasiguri ushqimore, ajo e dinte se mund të bënte diçka për të ndihmuar.

Më shumë se 160,000 fëmijë në nëntë qarqe të Bay Area morën përfitime ushqimore nga qeveria në vitin 2021, sipas të dhënave nga Departamenti i Shërbimeve Sociale në Kaliforni. Shtrirja e pasigurisë ushqimore të fëmijërisë e shtyu Dheerin të vepronte në nivel lokal.

“(Ishte me të vërtetë tronditëse dhe e trishtueshme sepse do të thotë se ka shumë fëmijë në komunitetin tim që nuk mund të kenë akses në ushqim, e lëre më të shprehen përmes tij, ashtu si jam me fat që jam në gjendje ta bëj këtë. ” ajo tha.

Studenti i parë i shkollës së mesme Gunn vendosi të mblidhte para për Bankën e Ushqimit të Komunitetit të Alamedës duke përpiluar dhe shitur një libër gatimi me receta nga familjet Gunn. Dheer mori një grant prej 500 dollarësh nga Fondacioni Sodexo Stop Hunger për të prodhuar librin e gatimit, që do të thotë se të gjitha të ardhurat nga shitja e tij mund të shkojnë direkt në bankën e ushqimit. Ajo shpreson të mbledhë 5000 dollarë.

Dheer synon të përpilojë 50 receta nga studentët në një libër gatimi të titulluar “Të preferuarat e familjes sonë: Receta të shpejta dhe të lehta për ju nga familjet tona”. Deri më tani, ai vlerëson se ka marrë rreth 30 aplikime që përfshijnë një shumëllojshmëri të gjerë kulturash dhe kuzhinash. Dheer tha se ideja është që recetat të bëhen relativisht të lehta dhe të arritshme, gjë që kërkon më pak se një orë.

Mësuesja e tij e gatimit në Gunn, Cindy Peters, e udhëzoi atë dhe ndihmoi në organizimin e projektit. Për të ndihmuar Dheerin të merrte dorëzimet për librin e gatimit, Peters e ngarkoi atë që t’i dërgonte një recetë në klasat e saj të gatimit.

“Mendova se ishte një ide e mirë,” tha Peters. “Unë u inkurajova vërtet që pashë një student duke bërë këtë.”

Për të vendosur se ku të dhurojë të ardhurat e librit të gatimit, Dheer tha se ajo zgjodhi Bankën e Ushqimit të Komunitetit të Alamedës për shkak të nevojës së madhe në zonë dhe theksit të grupit në ofrimin e ushqimit të shëndetshëm. Sipas faqes së internetit të Bankës së Ushqimit, afërsisht 1 në 4 banorë po përjetojnë uri ose janë në rrezik, dhe produktet e freskëta përbëjnë më shumë se gjysmën e ushqimit që ata ofrojnë.

“E dija se nëse mund të mblidhja një shumë të madhe për të dhuruar, do të kishte një ndikim vërtet të madh te njerëzit në atë komunitet,” tha Dheer.

Ai tha se gjatë gjithë jetës së tij Dhiri ka qenë gjithmonë i interesuar për të gatuar dhe për të ngrënë. Ajo kujton si fëmijë që e ndihmonte babanë e saj të bënte pica të bëra vetë dhe të merrte grushtin më të madh të djathit pasi ishte një nga përbërësit e saj të preferuar.

Të dyja gjyshet e Dheer-it shërbejnë gjithashtu si frymëzim për gatimin e saj dhe ajo rrëfen kujtimet e ushqimit që vizitoi kur e vizitoi, i cili përfshinte parathas – një lloj buke e sheshtë indiane që shpesh shërbehet në forma të ndryshme. Është plot me mbushje.

Kur goditi pandemia, interesi i Dheer-it për gatimin u thellua, pasi ai kaloi kohë duke mësuar se si të bënte receta të reja, duke përfshirë makarona shtëpiake dhe eklarë me çokollatë. Provimi i pjatave të reja u bë diçka që ajo priste me padurim dhe me kalimin e kohës ajo kënaqej duke përmirësuar teknikën e saj.

“Është vërtet argëtuese dhe terapeutike të ulesh dhe të gatuash brumin,” tha Dheer për përgatitjen e makaronave.

Krijimi i një libri gatimi nuk është hera e parë që Dheer përpiqet të ndikojë përmes ushqimit. Ajo gjithashtu mori një grant përmes Think Fund City of Palo Alto për të udhëhequr klasa gatimi në Qendrën e Adoleshentëve Michelle Park, të cilën ajo e ka drejtuar gjatë disa muajve të fundit. Gatimi është një aftësi që Dheer mendon se po bëhet gjithnjë e më pak. Ajo dëshiron të përhapë njohuritë tek bashkëmoshatarët e saj.

“Mendoj se është e rëndësishme ta mësojmë këtë brez të gatuajë, sepse në fund të fundit është më mirë për shëndetin tuaj[dhe]është më me kosto efektive”, tha Dheer.

Leave a Comment

Your email address will not be published.