Specialistët e Shërbimit Ushqimor të LRC Stuttgart krenohen që janë vegjetarianë, duke shërbyer ushqim të shëndetshëm. Neni
Sebastian Mann, një specialist i shërbimit ushqimor në Qendrën e Gatishmërisë Logjistike në Shtutgart, përgatit vafla vegjetariane në restorantin Original Café Warrior në Panzer Kasern. “Unë gatuaj shumë pjata me bazë bimore dhe vegjetariane. Për mua, është një qetësues i stresit, është i mirë dhe është i lehtë,” tha Mann. “Veçanërisht për ushtarët, opsioni vegjetarian ka kuptim.”
(foto krediti: krediti)

shikoni origjinalin

BABLINGEN, Gjermani – Kur ata u renditën të dytët në gatimin e djegësve në një ngjarje të fundit të Ditës Organizative dhe zunë vendin e parë në kategorinë e ëmbëlsirave, shumë njerëz u befasuan kur mësuan se të dyja pjesët e tyre fituese ishin vegjetariane.

Sebastian Mann është një specialist i shërbimit ushqimor me Qendrën e Përgatitjes së Logjistikës në Shtutgart. Në punën e tij të përditshme, ai dhe një ekip i vogël civilësh ushtrie, ushtarësh dhe staf kombëtar vendas përgatisin ushqime në restorantin origjinal Café Warrior në Panzer Kasern, i cili ushqen rreth 150 njerëz në ditë.

Por nderi ka një sekret. Ashtu si mënyra sesi ai mbante sekrete nga njerëzit që gjykonin specin djegës dhe ëmbëlsirat e tij në Ditën Organizative, sekreti i Mann në punë është kuzhina vegjetariane dhe është gjithmonë e shijshme dhe jashtëzakonisht e shëndetshme, tha ai.

“Ka shumë përfitime,” tha Mann, i cili ka një diplomë në artet e kuzhinës nga Universiteti Stratford në Uashington, D.C. “Nga përvoja ime personale dhe nga biseda me njerëz të tjerë që janë bërë vegan, ndihesh më pak i lodhur. Keni më shumë energji gjatë ditës dhe më shumë qëndrueshmëri gjatë stërvitjes. Pas stërvitjes, muskujt tuaj rikuperohen shumë më shpejt dhe cikli juaj i gjumit është shumë më i mirë. ,

Ai tha se Mann, i cili filloi të punojë në LRC Stuttgart në nëntor 2021, e kaloi gjysmën e fëmijërisë së tij si një vartës ushtarak në Gjermani. Babai i tij është një mjeshtër i ushtrisë në pension, i cili qëndroi në Gjermani për shumë vite.

“Unë personalisht ndihem shumë më rehat këtu sepse jam rritur këtu. Ndjej sikur kjo është shtëpia ime më shumë se kudo në Amerikë,” tha Mann. “Fillimisht u bashkua me ushtrinë, kështu që mund të kisha kursyer para për t’u kthyer në Gjermani. , por pata fat dhe e bëra Gjermaninë stacionin tim të parë të detyrës”.


Ekspertët e shërbimit ushqimor të LRC Stuttgart krenohen që janë vegjetarianë, duke shërbyer ushqim të shëndetshëmSebastian Mann është një specialist i shërbimit ushqimor me Qendrën e Përgatitjes së Logjistikës në Shtutgart. Në punën e tij të përditshme, ai dhe një ekip i vogël civilësh ushtrie, ushtarësh dhe staf kombëtar vendas përgatisin ushqime në restorantin origjinal Café Warrior në Panzer Kasern, i cili ushqen rreth 150 njerëz në ditë. Mann tha se ekipi i LRC Stuttgart bën një punë të shkëlqyer në përgjithësi dhe Garnizoni i Ushtrisë Amerikane është shumë i rëndësishëm për komunitetin e Shtutgartit. “LRC Stuttgart i drejtohet të gjithë komunitetit nga njëra anë në tjetrën. Unë e kam parë drejtpërdrejt se si LRC Stuttgart e mbështet këtë komunitet dhe është e mahnitshme, “tha Mann.
(foto krediti: krediti)

shikoni origjinalin

“Gjithçka funksionoi në mënyrë perfekte,” tha Mann, i cili ishte një ushtar që punonte në kafenenë origjinale në Panzer nga viti 2016 deri në 2019 si specialist i shërbimit të ushqimit.

Dhe kur mbaroi së rekrutuari ushtrinë e tij, ai ndaloi. Ai punoi në rrugicën e bowlingut në Panzer Kaserne për një vit, dhe më pas ai shërbeu në Panzer për një tjetër përpara se të pranonte një pozicion të shërbimit civil të ushtrisë me LRC Shtutgart të Brigadës së Mbështetjes në Fushë të Ushtrisë 405.

Dhe ai nuk ka në plan të shkojë askund së shpejti, tha ai. Vajza e tij pothuajse 2-vjeçare dhe e dashura gjermano-italiane jetojnë me të në Shtutgart.

“E dashura ime është vegjetariane, dhe vajza ime është vegjetariane gjithashtu. Ajo është e shëndetshme dhe e lulëzuar, dhe mjekët e saj janë shumë mbështetës,” tha Mann. “Të punosh me familjen, të gjithë të përfshirë është argëtuese.”

Për Mann, ushqimi i shëndetshëm dhe gatimi në shtëpi ka qenë gjithmonë një çështje familjare.

“Gjithmonë është ndjerë shumë e natyrshme për mua të përfshihesha në ushqim”, tha Mann. “Duke u rritur, gjithmonë kam ndihmuar nënën dhe gjyshen time në kuzhinë. Ishte një punë e madhe në familjen time. Ju mësoni të gatuani para se të mësoni të vozitni.”

“Shumë njerëz nuk dinë shumë për stilin e jetesës me bazë bimore, ndaj më pëlqen të bëj vakte të ndryshme vegjetariane dhe të tregoj përfitimet”, tha eksperti i kuzhinës 27-vjeçare. “Për mua ka të bëjë me ndihmën në thyerjen e stereotipeve. Unë dua që njerëzit të dinë më mirë se çfarë hanë dhe të jenë më të përfshirë në përgatitjen e ushqimit të tyre.”

“Ka njëfarë kënaqësie ta bësh vetë. Dhe kur është me bazë bimore, shumë ushqyese dhe të gjithë po e shijojnë vërtet atë – kjo e bën atë edhe më të mirë,” tha ai.

“Më pëlqen emocioni dhe tronditja në fytyrat e njerëzve kur bëj diçka për ta dhe ata e duan atë,” tha Mann. “Në ditën e organizimit, tasi im me djegës ishte i pari që u zbraz, gjë që më bëri të ndihem shumë mirë. Madje bëra një tortë të zbukuruar vegan – të cilën e mësova në shkollën e kuzhinës – dhe që i mahniti të gjithë. Duke parë fytyrat e njerëzve të prera fillimisht, dhe më pas ata thonë “Prisni një minutë – a është ky vegjetarian?” – Më ngroh zemrën”.

“Unë gatuaj shumë pjata me bazë bimore dhe vegjetariane. Për mua, është një qetësues i stresit, është i mirë dhe është i lehtë,” tha Mann. “Veçanërisht për ushtarët, opsioni vegjetarian ka kuptim.”

“Shumë prej tyre shkojnë në palestër, punojnë dhe bëjnë gjëra për t’u siguruar që janë në formë dhe të shëndetshëm”, tha Mann. “Unë mendoj se është e dobishme për ta që të provojnë më shumë opsione vegjetariane dhe të promovojnë ushqim të pastër.”


Ekspertët e shërbimit ushqimor të LRC Stuttgart krenohen që janë vegjetarianë, duke shërbyer ushqim të shëndetshëmSebastian Mann, një specialist i shërbimit ushqimor në Qendrën e Gatishmërisë Logjistike në Shtutgart, tregon vaflet e tij vegjetariane në restorantin Original Café Warrior që ndodhet në Panzer Kasern. “Shumë njerëz nuk dinë shumë për një mënyrë jetese me bazë bimore, ndaj më pëlqen të krijoj dieta të ndryshme vegjetariane dhe të tregoj përfitimet,” tha Mann, një ekspert i kuzhinës 27-vjeçare. “Për mua ka të bëjë me ndihmën në thyerjen e stereotipeve. Unë dua që njerëzit të dinë më mirë se çfarë hanë dhe të jenë më të përfshirë në përgatitjen e ushqimit të tyre.”
(foto krediti: krediti)

shikoni origjinalin

“Ka shumë proteina të pastra me bazë bimore atje. Ka kaq shumë plane vaktesh vegjetariane për t’u humbur, për t’u mbajtur ose për të rritur. Gjithçka varet. Veganët janë plotësisht të personalizueshëm. Gjithçka dhe të gjithë kanë një recetë ose vakt planifikoni për të”, tha ai.

Mann tha se ekipi i LRC Stuttgart bën një punë të shkëlqyer në përgjithësi dhe Garnizoni i Ushtrisë Amerikane është shumë i rëndësishëm për komunitetin e Shtutgartit.

“LRC Stuttgart i drejtohet të gjithë komunitetit nga njëra anë në tjetrën. Unë e kam parë drejtpërdrejt se si LRC Stuttgart e mbështet këtë komunitet dhe është e mahnitshme, “tha ai.

LRC Stuttgart është një nga shtatë LRC-të nën kontrollin dhe kontrollin e AFSB-së 405. Mbështetja logjistike e themelimit për të përfshirë furnizimin, mirëmbajtjen, transportin dhe menaxhimin e shërbimit të ushqimit të LRC, si dhe operimet e objektit të çështjeve të veshjeve, menaxhimin e materialeve të rrezikshme, pronën personale dhe mallrat shtëpiake, udhëtimin e pasagjerëve dhe menaxhimin dhe kryerjen e shërbimeve jotaktike të automjeteve dhe pajisjeve të garnizonit. Kur bëhet fjalë për ofrimin e shërbimeve të instalimit të përditshëm, LRC Stuttgart drejton, menaxhon dhe koordinon një sërë operacionesh dhe aktivitetesh në mbështetje të USAG Stuttgart.

LRC Stuttgart raporton në AFSB-në e 405-të, e cila i është caktuar Komandës së Mbështetjes së Ushtrisë Amerikane dhe është nën kontrollin operacional të Komandës së Mbështetjes së Teatrit të 21-të, Ushtrisë Amerikane për Evropë dhe Afrikë. Brigada e ka selinë në Kaiserslautern, Gjermani, dhe ofron mbështetje materiale për ndërmarrjet për forcat amerikane në të gjithë Evropën dhe Afrikën – duke siguruar logjistikën e stabilitetit të teatrit; Sinkronizimi i blerjeve, logjistikës dhe teknologjisë; dhe duke shfrytëzuar Ndërmarrjen e Materialeve të Komandës së Ushtrisë Amerikane për të mbështetur forcat e kombinuara. Për më shumë informacion mbi AFSB-në 405 vizitoni faqen zyrtare të internetit dhe faqen zyrtare në Facebook.

Leave a Comment

Your email address will not be published.