Receta më e mirë Halo Halo – Si të bëni Halo Halo

Foto: Andrew Bui; Stilimi i ushqimit: Brooke Caison

Halo-Halo është një ëmbëlsirë tradicionale filipinase e rruar me akull, e mbushur me një ylber përbërësish të shijshëm. Bukuria e aureolës është se sa e lehtë është për t’u mbledhur. Do të filloni duke rregulluar akullin e rruar në një tas ose një gotë të gjatë, më pas do të çmendeni me mbushjet, nga kaong (fruta palme kineze në shurup) te qiqrat e ëmbla deri tek akullorja ube. Mbajeni të gjithë vaktin të frymëzuar nga filipinase dhe shërbejeni pas një vakti sinigang (një zierje me një tenxhere me thumba tamarindi), adobo derri ose pansit bihon (petë me mish derri).

Kjo recetë është lehtësisht e personalizueshme. Mbushjet tona të rekomanduara janë kaong, qiqra të ëmbla, fasule të kuqe të ëmbla mung, nata de coco (xhel kokosi në shurup), ube halaya (pastë e ëmbël vjollcë e ëmbël), akullore ube, puding kokosi dhe qumësht i avulluar. Kur mblidhet, është një festë për sytë. Mbushje të tjera halo-halo përfshijnë jackfruit, banane të ëmbla Saba dhe perla tapiokë. Edhe pse pudingu i kokosit është një zgjedhje e shijshme për mbushje, flan-i i bërë në shtëpi me të vërtetë do ta çojë aureolën tuaj një shkallë më të lartë.

Emri përkthehet në “përzierje-përzierje”, një referencë për përzierjen e halo-halo pak para se të hahet. Bëjeni tuajin, personalizoni mbushjet sipas dëshirës tuaj, më pas shijoni!

P.S. Ia vlen të shpenzosh një makinë akulli të rruar për të shijuar Halo-Halo, sepse akulli i grimcuar nuk do ta bëjë këtë.

Reklamim – Vazhdoni të lexoni më poshtë

Rendimenti:

2


porcionet

koha e përgatitjes:

0

orë

10

minuta

koha totale:

0

orë

15

minuta

1/4 c.

Kaong (fruti kinez i palmës në një shurup të lehtë)

2


2 lugë të mëdha ose të vogla ub akullore

2


(2″) kube puding kokosi ose flan

Thekon kokosi për servirje (opsionale)

Ky modul i blerjes së komponentëve është krijuar dhe mirëmbajtur nga një palë e tretë dhe është importuar në këtë faqe. Ju mund të jeni në gjendje të gjeni më shumë informacion në lidhje me këtë dhe material të ngjashëm në faqen e tyre të internetit.

  1. Në 2 tasa për servirje ose gota të larta e të mëdha, mbuloni fundet e tasave me akull të rruar.
  2. Mbi akull me qiqra, fasule mung, nata de kakao, kong dhe ube halaya. Sipër hidhni akulloren dhe pudingun e kokosit, më pas hidhni qumështin sipër. Spërkateni me thekon kokosi, nëse përdorni.

Kjo përmbajtje është importuar nga {embed-name}. Ju mund të jeni në gjendje të gjeni të njëjtën përmbajtje në një format tjetër, ose mund të gjeni më shumë informacion në faqen e tyre të internetit.

Pershendetje Pershendetje

Foto: Andrew Bui; Stilimi i ushqimit: Brooke Caison

Kjo përmbajtje është krijuar dhe mirëmbajtur nga një palë e tretë dhe është importuar në këtë faqe për të ndihmuar përdoruesit të japin adresat e tyre të emailit. Mund të gjeni më shumë informacion në lidhje me këtë dhe gjëra të ngjashme në piano.io

Reklamim – Vazhdoni të lexoni më poshtë

Leave a Comment

Your email address will not be published.