Nxënësit e shkollave të mesme përballen në një garë gatimi

Lincoln Zdunich dhe Cecilia Willem nga San Pascal High u vlerësuan në vendin e parë për makaronat e tyre me karkaleca. Mësuesja e kuzhinës San Pascal Heather Holzhauer shfaqet në mes.

Studentët e kuzhinës nga shkollat ​​e mesme Escondido, Orange Glen dhe San Pasqual morën pjesë në një konkurs gatimi rrethor në Orange Glen High javën e kaluar. Të gjithë janë pjesë e rrethit të shkollave të mesme Escondido Union.

Çdo shkollë kishte një ekip hyrjeje dhe ëmbëlsirash. Ekipet ishin përgjegjëse për përzgjedhjen e recetave dhe përbërësve të tyre.

Një panel prej katër gjyqtarësh vlerësoi studentët për shijen, strukturën, origjinalitetin, vështirësinë, veshjen dhe tërheqjen vizuale. Ndërveprimet e tij me gjyqtarët, në të cilat ai iu përgjigj pyetjeve dhe gjithashtu reflektoi mbi njohuritë e tij për recetat dhe teknikat. Disa ekipe praktikuan recetat e tyre për javë të tëra, ndërsa të tjerat e përgatitën recetën e tyre vetëm një herë përpara se t’ia prezantonin gjyqtarëve.

Lincoln Zdunich dhe Cecilia Willem nga San Pascal High u shpërblyen me vendin e parë për makaronat e tyre me karkaleca. Ramiro Gonzalez Torres, Edith Pinzon, Emily Pereda dhe Emily Sanchez nga Orange Glen High u shpërblyen me vendin e parë për ëmbëlsirën e tyre të dekonstruktuar të byrekut me mollë.

“Ne jemi shumë të kënaqur që jemi në gjendje ta presim këtë përsëri për shumë vite të tjera,” tha mësuesja e kuzhinës së Orange Glen, Kristi Sovacool. “Po, studentët mësojnë të gatuajnë, por ata mësojnë gjithashtu aftësi të vlefshme shërbimi dhe prezantimi përmes klasave tona, për të mos përmendur aftësinë për të fituar kartat e tyre të mbajtësit të ushqimit, të cilat ndihmojnë shumë njerëz të gjejnë punë me kohë të pjesshme. ndihmon.”

Ramiro Gonzalez Torres, Edith Pinzon, Emily Pereda dhe Emily Sanchez nga Orange Glen High u shpërblyen me vendin e parë për ëmbëlsirën e tyre të dekonstruktuar të byrekut me mollë. Me të shfaqet mësuesja e kuzhinës Orange Glen High, Kristi Sovacool (me një pallto rozë shefi.)

Secila nga tre shkollat ​​e mesme ofron klasa fillestare dhe të avancuara të kuzhinës si pjesë e programit të Arsimit Teknik të Karrierës së Arteve Kulinare (CTE). Studentët në Orange Glen High mund të marrin gjithashtu një klasë të Arteve të Avancuara Kulinare dhe Menaxhim të Restoranteve të Ushqimeve të Avancuara të Kuzhinës Ndërkombëtare. Nxënësit në çdo shkollë mund të marrin një kartë të mbajtësit të ushqimit, e cila paguhet nga Escondido Union School High School District.

Përveç orëve të mësimit të kuzhinës, studentët në Orange Glen High kanë akses në një kuzhinë komerciale, ku u mbajt konkursi.

Studentja e parë e Escondido High Madison Sprinkles po gatuan në shtëpi me gjyshen e saj pasi ajo mund të ecë. Ajo është duke ndjekur kurse gatimi dhe shkenca ushqimore, sepse e ka pasion gatimin.

Nxënësit që punojnë për ëmbëlsirat në konkursin e gatimit në rrethe.

“U habita që kaluam nga smoothie në supa,” thotë Madison për përvojën e saj të deritanishme në klasën e mësueses së kuzhinës në Escondido, Cynthia Gavin.

Për shumë studentë, një klasë gatimi dhe shkencash ushqimore është një kuzhinier për herë të parë.

“Unë gjithmonë pyes veten se sa studentë nuk kanë kaluar kurrë kohë në kuzhinë dhe nuk i dinë mjetet bazë,” tha Heather Holzhauer, një mësuese e shkollës së mesme në San Pascal, e cila ka dhënë mësim një formë të ekonomisë shtëpiake për shtatëmbëdhjetë vjet. Përfshirë të fundit. Shtatë në San Pascal High. “Gatimi është një opsion rekreativ, një aftësi e vlefshme jetësore dhe një rrugë e mundshme karriere.”

Artet e Kulinarisë është një nga 35 rrugët unike në nëntë zona të industrisë të ofruara në Akademinë Del Lago dhe shkollat ​​e mesme Escondido, Orange Glen, San Pascal dhe Valley. Programet CTE përfitojnë nga studentët akademikisht dhe mësojnë aftësi teknike që përkthehen në arsim dhe karrierë pas të mesme. Rreth një e treta e studentëve të EUHSD ndoqën një klasë CTE në vitin e kaluar shkollor.

Më shumë informacion në lidhje me shtegun CTE të ofruar përmes Distriktit të Shkollës së Mesme Escondido Union mund të gjeni këtu www.cte-euhsd.org.

Një nxënës i shkollës së mesme që merr pjesë në konkursin e fundit të gatimit të Escondido Union të Shkollës së Mesme të Distriktit javën e kaluar në shkollën e mesme Orange Glen.

Leave a Comment

Your email address will not be published.