Lugë druri bën pasta eko-miqësore në liqenin e pastër

Rrotullimi i dorës është një art në Lugën prej druri.

Përveç mikserit të besueshëm Kitchen Aid prej 5 litrash, nuk do të gjeni shumë makineri apo shkurtore në kuzhinat e këtij tregu në internet të bukës dhe pastiçerisë me mendje eko.

Nga përbërësit e tij 100 për qind organikë, me burim lokal, deri te procesi i përgatitjes së modës së vjetër dhe të veçantë nga kuzhina e shtëpisë, gjithçka në lidhje me Lugën e Drurit është sa më minimale të jetë e mundur.

Për bashkëpronarët Samantha Smith dhe Omar Ahmed, modeli i biznesit duhej të ishte në përputhje me filozofinë e tyre personale të vetëdijes për mjedisin.

“E gjithë ideja pas tregut është se ne nuk duam të jemi pjesë e problemit,” tha Smith, i cili ka një përvojë në shkencën e mjedisit.

Bazuar në zonën e Liqenit të Qartë, furra e bukës siguron që të gjitha produktet e saj të paketohen me kujdes me përbërës të biodegradueshëm dhe/ose të riciklueshëm.

“Ne paketojmë gjithçka në mënyrë që çdo gjë që nuk përdorim të shkojë në botë për të kaluar vite në mjedis,” tha Smith.

Për më shumë informacion: https://bit.ly/3RwSzzp

Facebook: https://www.facebook.com/theecowwoodenspoon/


Wooden Spoon është e specializuar në një shumëllojshmëri të gjerë të pastave dhe bukës, duke përfshirë pasta franceze të përgatitura në mënyrë autentike. Menuja rrotulluese përfshin një larmi brioshësh, kokrrash dhe kifle, byrekë të bërë me reçel shtëpie, bukë me brumë thartir, brioches dhe ciabatta dhe bukë mjalti me shije të tilla si mjedra dhe livando.

Që nga themelimi në fillim të vitit 2020, disa javë para fillimit të pandemisë, Luga e drurit ka gjetur rrugën e saj në tregjet e fermerëve në zonën përreth Hjustonit, duke përfshirë pikat e rregullta në Tregun e Fermerëve Bracewood dhe Tregun e Fermerëve në East End. Kohët e fundit, furra e bukës po vendos markën e saj në dyqanet me tulla dhe llaç, si Art of Coffee me vendndodhjet e saj Clear Lake, Kemah dhe La Marque dhe Pearland Coffee Roasters, me një vendndodhje tjetër në Pasadena. Dikur ka qenë.

Në një kohë, Smith dhe Ahmed po pjeknin për disa tregje në të njëjtën kohë duke përdorur një mikser 5-litar.

“Unë po bëja 32 bagueta franceze, 20 bukë kosi, kiropraktori im tha se po bëja shumë,” tha ajo. Më shumë makineri do t’i bënin gjërat më të lehta dhe më të përshtatshme, tha Smith, por do të largonte diçka nga koncepti origjinal.

Për Smith & Ahmed, nuk ka të bëjë vetëm me produktin përfundimtar.

Bukëpjekësit marrin kohën e tyre me secilën recetë: duke filluar nga marrja e drithërave të tyre, duke bërë miellin e tyre dhe duke qenë të saktë. Për shembull, bukë dhe miell të ndryshëm duhet të trajtohen ndryshe.

“Ka të bëjë gjithçka me procesin,” tha Smith. “Më pëlqen sfida e tij.”

Suksesi përfundimtar për tregun, tha Smith, kurrë nuk do të duhej të udhëhiqej vetëm nga fitimi.

Smith dhe Ahmed po shikojnë mundësitë e shitjes dhe punës nga vitrina e tyre dhe planifikojnë të organizojnë klasa gatimi dhe të krijojnë dhe mirëmbajnë një kopsht komunitar duke inkurajuar të tjerët që të kenë planin e eko.

“Suksesi përfundimtar për biznesin tonë nuk do të jetë kurrë rreth fitimit,” tha Smith. “Nëse kemi mjaftueshëm për të mbajtur veten, atëherë çdo gjë është e mirë, por jo e nevojshme. Ne gjithashtu shpresojmë të blejmë tokë me përfitimin shtesë të ngritjes së një dyqani të vogël dhe ndërtimit të një kopshti komunitar në të ardhmen. ku klientët mund të marrin produkte të freskëta kopshti në këmbim të tërheqjes së një ose dy barërave të këqija; të gjithë ndihmojnë në mirëmbajtjen e kopshtit dhe të gjithë mund ta përdorin atë. Këto janë pritshmëritë që kemi për biznesin tonë.”

[email protected]

Leave a Comment

Your email address will not be published.