Konsumatorët mbi 65 vjeç ndjekin një dietë fleksitare, zbulon hulumtimi

Millennials dhe Gen-Z-ers nuk po hanë më vetëm për të shpëtuar planetin. Tani, konsumatorët më të vjetër në Mbretërinë e Bashkuar po tregojnë më shumë interes se kurrë më parë për ushqimet e qëndrueshme dhe të qëndrueshme. Një sondazh i ri zbuloi se 54 për qind e konsumatorëve të moshës 65 vjeç e lart kanë synuar të reduktojnë konsumin e tyre të mishit, duke treguar një ndryshim të rëndësishëm në sjelljen e konsumatorit pasi gjithnjë e më shumë njerëz po shqetësohen për rëndësinë e një diete miqësore ndaj planetit. Filloni të kuptoni

Për të kryer studimin, marka alternative e mishit Dopsu zgjodhi 2000 konsumatorë në të gjithë Mbretërinë e Bashkuar për të vlerësuar marrëdhëniet e tyre me mishin, qumështin dhe alternativat me bazë bimore. Të dhënat treguan se 52 përqind e atyre në kategorinë “mbi 65” hanin tre deri në katër vakte pa mish në javë — një numër i ngjashëm me atë të treguar nga 57 për qind tronditëse e mijëvjeçarëve. Studimet tregojnë se më shumë se gjysma e konsumatorëve preferojnë një dietë fleksitare.

Zëdhënësja e Dopsu, Abigail Flynn tha: “Nuk janë vetëm Millennials ata që po miratojnë dietën fleksitare, një gamë kaq e gjerë moshash tani po kërkojnë të bëjnë shkëmbime të zgjuara dhe të reduktojnë mishin, shumë më pak se ne të tjerët mbi 65.” !” E thënë Lajme të bazuara në bimë,

Rritja e fleksitaristëve dhe klimatistëve në mbarë botën

Me thirrjet ndërkombëtare për përpjekje për qëndrueshmëri dhe një numër në rritje kërkimesh që lidhin shëndetin e mirë me një dietë me bazë bimore, konsumatorët në mbarë botën kanë filluar të adoptojnë një dietë më të përshtatshme për bimët. Pavarësisht kundërshtimeve nga gjeneratat e vjetra dhe gjigantët e bujqësisë së kafshëve, interesi për ushqimin me bazë bimore vazhdon të rritet si tek brezat e rinj ashtu edhe tek ata më të vjetër. Janarin e kaluar, një tjetër sondazh zbuloi se një e treta e burrave mbi moshën 45 vjeç do të hanin më shumë ushqime me bazë bimore për planetin – një shifër domethënëse pasi shumë filluan të ndryshojnë dietën e tyre për të marrë parasysh mjedisin.

Vitet e fundit, përpjekjet për qëndrueshmëri dhe paralajmërimet për një krizë klimatike kanë nxitur përhapjen e klimës. Fjalori i Kembrixhit e përkufizon një klimë si “ajo që një person zgjedh të hajë sipas asaj që është më pak e dëmshme për mjedisin”. Rreth 55 për qind e konsumatorëve e konsiderojnë qëndrueshmërinë dhe planetin kur blejnë ushqime.

Gjeneratat e vjetra shohin përfitime të mëdha shëndetësore me bazë bimore

Përveç shqetësimeve në rritje në lidhje me krizën klimatike, shumë konsumatorë të moshuar po frymëzohen nga përfitimet shëndetësore të një diete me bazë bimore. Në disa raste, një dietë kryesisht me bazë bimore zgjati jetëgjatësinë me më shumë se 10 vjet, sipas një studimi të publikuar në. Revista e Mjekësisë PLOS, Studimi thekson se përdorimi gjysmë me bazë bimore është i dobishëm, duke reduktuar konsumin e mishit dhe të qumështit dhe duke i zëvendësuar ato ushqime me ushqime më të shëndetshme me bazë bimore.

“Një ndryshim i vazhdueshëm i dietës mund të sigurojë përfitime të konsiderueshme shëndetësore për ndryshime të adaptueshme dhe të realizueshme për njerëzit e të gjitha moshave,” shkruajnë autorët e studimit në përfundimin e tyre. “Përfitimet zvogëlohen ndjeshëm me vonesën në fillimin e ndryshimit, veçanërisht kur është afër moshës 80 vjeç. Një rritje në marrjen e bishtajoreve, drithërave dhe arrave dhe një ulje e marrjes së mishit të kuq dhe mishit të përpunuar shfrytëzuan maksimalisht këto përfitime. “ka kontribuar.”

Përfitimet e një diete me bazë bimore ndihmojnë në uljen e faktorëve të rrezikut për shumë sëmundje fatale ose kronike. Disa kërkime kanë zbuluar se adoptimi i një diete me bazë bimore në moshë të hershme mund të ndihmojë në reduktimin e sëmundjeve të zemrës pas moshës 30 vjeçare.

Këtë qershor, një studim tregoi se proteinat bimore mund të zvogëlojnë ndjeshëm rrezikun e dobësive tek gratë mbi 60 vjeç. Studimi shqyrtoi lidhjen midis dietave zbutëse dhe dietave me bazë bimore, duke arritur në përfundimin se proteinat bimore reduktojnë rrezikun me 42 për qind. Ky studim thekson se edhe një rritje modeste e proteinave me bazë bimore, në krahasim me proteinat me bazë shtazore, mund të ndihmojë të moshuarit të zvogëlojnë rrezikun dhe simptomat e tyre.

Për më shumë ngjarje me bazë bimore, shikoni artikujt e lajmeve të The Beat.

31 receta të shijshme me bazë bimore për t’i bërë në mënyrë të përsëritur

Dëshironi ide të reja për ushqime të shëndetshme, me bazë bimore dhe të shijshme? Ky buletin falas është për ju. Regjistrohu për të marrë një recetë të ditës në kutinë tuaj elektronike çdo mëngjes.

Leave a Comment

Your email address will not be published.