Kalërimi nëpër rrethin e Wood County Park dhe shkrimi dhe recetat dhe më shumë në trokitje e sipër për gusht – BG Independent News

nga Wood County Park District

wcparks.org/volunteer . Gjeni dhe regjistrohuni për mundësi vullnetare në

Zbuloni Programet e Parkut dhe Mundësitë Rekreative në wcparks.org

Gazetari i natyrës

E shtunë, 6 gusht; 1-3 pasdite

Ruajtja e Natyrës Sawyer Quarry, 26940 Lime City Road, Parisburg

Ndaluni për mbledhjen mujore të Nature Journaling. Bashkohuni me natyralistë vullnetarë të çertifikuar nga Ohio dhe ndërtoni aftësitë tuaja të ditarit të natyrës. Grupi do të diskutojë ditarin e natyrës së tyre personale, teknikat e shkëmbimit dhe kalimin e kohës jashtë. Të gjithë janë të mirëpritur. Grupet do të takohen në një park të ndryshëm për çdo takim për të mësuar shumë vende që Wood County ka për të ofruar. Kontaktoni natyralisten e programit Emma Taylor me pyetje në [email protected] ose 419-266-5576. Regjistrohu: wcparks.org ose (419) 353-1897

Gërmimi i patates

e diela, gusht 7; 1-2 orë

Ferma Historike Carter, 18331 Carter Road, Bowling Green

Bashkohuni me ne për të parë se si kanë ecur patatet tona këtë vit! Ne do t’i gërmojmë ato për t’i përdorur në programe në muajt e ardhshëm. Nuk kërkohet regjistrim. Carter Historic Farm është një fermë që punon dhe qendër kulturore e historisë së gjallë që përfaqëson jetën bujqësore në vitet 1930 dhe 1940. Nuk kërkohet regjistrim për këtë ngjarje të hapur.

ushqej çerdhe

E martë, gusht 9; 10 e mëngjesit deri në mesditë

Ruajtja përkujtimore e Jesse Reutinger, 30730 Oregon Road, Parisburg

Ndihmoni me mbjelljen, trajtimin dhe korrjen e bimëve vendase në fidanishte. Të gjitha pajisjet e ofruara. Trajnimi do të jepet në fillim të programit. Regjistrohuni në wcparks.org/volunteer.

Nxënës në shtëpi: Mbrojtës i fluturave

E martë, gusht 9; 1Nga ora 0 e mëngjesit deri në mesditë

Bradner i ruajtur, 11491 Fostoria Road, Bradner

Fëmijët e moshës 6-12 vjeç do të mësojnë aftësitë e nevojshme për të marrë pjesë në shkencën e komunitetit. Bashkohuni me një natyralist për të mësuar rreth fluturave dhe për të provuar aftësitë tuaja në monitorim, duke na ndihmuar me qëllimin tonë vjetor për regjistrimin e fluturave që shohim në parqet tona.

Regjistrohu: wcparks.org ose (419) 353-1897

shëtitje në hënë të plotë

E mërkurë, gusht 10; 9-10 pasdite

Ruajtja e Përroit të Cedarit, 4575 Walbridge Road, Northwood

Shijoni një shëtitje të butë nën Hënën e Plotë Sturgeon ndërsa mësojmë njohuritë hënore dhe shohim e dëgjojmë jetën e egër të natës. Rekomandohen spërkatje kundër insekteve, teknika repelente ose veshje.

Regjistrohu: wcparks.org ose (419) 353-1897

Nata e çerdheve të vendit: kapele të mëdha

e enjte, 11 gusht; Ora 6–8

Ruajtja përkujtimore e Jesse Reutinger, 30730 Oregon Road, Parisburg

Ndihmoni me mbjelljen, trajtimin dhe korrjen e bimëve vendase në fidanishte. Të gjitha pajisjet e ofruara. Trajnimi do të jepet në fillim të programit. Tregoni kapelen tuaj më të madhe ose më të madhe për argëtim të shtuar! Regjistrohuni në wcparks.org/volunteer.

Gjizë limoni në dy drejtime

e enjte, gusht 1 1; 6-8 pasdite

Ferma Historike Carter, 18331 Carter Road, Bowling Green

Le të përpiqemi ta bëjmë këtë ëmbëlsirë të shijshme verore duke përdorur si recetat e kohës së depresionit ashtu edhe ato moderne! Ne do të krahasojmë përbërësit dhe rezultatet dhe më pas do t’i shijojmë të dyja në një ëmbëlsirë të thjeshtë. Regjistrohu: wcparks.org ose (419) 353-1897

vëmendje mujore

e shtunë, gusht 13; 9:30 -11 paradite

William Henry Harrison Park, 644 S. Birley Avenue, Pemberville

Lejoni vetes të largoheni për t’u lidhur dhe pushuar. Bashkohuni me mësuesen natyraliste dhe të meditimit Emma Taylor për një seancë mujore të ndërgjegjësimit të bazuar në natyrë në një park lokal të Wood County. Klasat do të përfshijnë një kombinim të praktikave të ndërgjegjësimit ulur dhe ecjes dhe aktiviteteve të ndërgjegjësimit për natyrën. Kjo klasë është e përshtatshme për adoleshentë dhe të rritur. Regjistrohu: wcparks.org ose (419) 353-1897

Turne me biçikletë të historisë së rrëshqitshme

e shtunë, gusht 13; 9-11 paradite

Ruajtja e Kënetës së Zezë, 1014 South Maple St. Bowling Green

Çfarë është Këneta e Madhe e Zezë? Kush është Vjetër Huldah? Ku është qyteti fantazmë i Ducat? Bashkohuni me këtë shëtitje me biçikletë në grup pa rënie dhe mësoni për historinë e shtegut Slippery Elm. Shpejtësia mesatare e udhëtimit është 10-12 mph. Udhëtimi do të jetë një udhëtim prej 10 miljesh nga Rezerva e Kënetës së Zezë në Rudolph Depot dhe mbrapa. Kontaktoni drejtuesin e programit për informacion shtesë. Regjistrohu: wcparks.org ose (419) 353-1897

ushqej çerdhe

e martë, 16 gusht; 1Nga ora 0 e mëngjesit deri në mesditë

Ruajtja përkujtimore e Jesse Reutinger, 30730 Oregon Road, Parisburg

Ndihmoni me mbjelljen, trajtimin dhe korrjen e bimëve vendase në fidanishte. Të gjitha pajisjet e ofruara. Trajnimi do të jepet në fillim të programit. Regjistrohuni në wcparks.org/volunteer.

Kids Summer Series: Cooking Basics

E mërkurë, gusht 17; 10 e mëngjesit deri në 2 pasdite

Ferma Historike Carter, 18331 Carter Road, Bowling Green

Mësoni të gatuani në fermë! Pjesëmarrësit do të mësojnë bazat e gatimit ndërsa përgatisin një pjatë anësore, pjatë kryesore dhe ëmbëlsirë që do të hanë në fund të ditës. Nga fjalët e kuzhinës deri te veglat dhe matjet, ky program do t’i ndihmojë fëmijët me aftësi të thjeshta jetësore. Në fund të fundit të gjithë duhet të hamë! Pjesëmarrësit do të punojnë me objekte të mprehta dhe sipërfaqe të nxehta. Ky program është krijuar për fëmijët e moshës 10 vjeç e lart. Regjistrohu: wcparks.org ose (419) 353-1897

kulturat e sezonit të ftohtë

E mërkurë, gusht 17; 6-7 pasdite

Ferma Historike Carter, 18331 Carter Road, Bowling Green

Keni menduar për rritjen e perimeve të vjeshtës? Mësoni kur të filloni dhe si të rritni perimet e sezonit të freskët, opsionet e zgjatjes së sezonit dhe mbrojtjen nga ngricat e vona. Udhëheqëse: Michelle Wallace, Edukatore Rajonale e Zgjerimit të ANR. Regjistrohu: wcparks.org ose (419) 353-1897

Nature Play: Butterflies! (fëmijë, jashtë, regjistrohu)

e enjte, gusht 18; 10-11 paradite

Ruajtja e Natyrës WW Night, 29530 White Road, Parisburg

Aktivizoni imagjinatën dhe kreativitetin tuaj! Bashkohuni me ne në Nature Play Area për një orë eksplorim dhe lojë të bazuar në natyrë. Kjo përvojë është ideale për moshat 3 vjeç e lart. Çdo javë ne do të fokusohemi në një aktivitet ose kafshë specifike në natyrë. Kërkohet regjistrimi, regjistroni vetëm fëmijët. Regjistrohu: wcparks.org ose (419) 353-1897

Nata e çerdheve të vendit: Muzika e preferuar

e enjte,gusht 18; 6-8 pasdite

Ruajtja përkujtimore e Jesse Reutinger, 30730 Oregon Road, Parisburg

Ndihmoni me mbjelljen, trajtimin dhe korrjen e bimëve vendase në fidanishte. Të gjitha pajisjet e ofruara. Trajnimi do të jepet në fillim të programit. Ndani muzikën dhe artistët tuaj të preferuar me grupin ndërsa punoni për më shumë argëtim! Regjistrohuni në wcparks.org/volunteer.

ushqej çerdhe

E martë, gusht23; 1Nga ora 0 e mëngjesit deri në mesditë

Ruajtja përkujtimore e Jesse Reutinger, 30730 Oregon Road, Parisburg

Ndihmoni me mbjelljen, trajtimin dhe korrjen e bimëve vendase në fidanishte. Të gjitha pajisjet e ofruara. Trajnimi do të jepet në fillim të programit. Regjistrohuni në wcparks.org/volunteer.

Nata e çerdheve të vendit: Popsicles!

e enjte, gusht25; 6-8 pasdite

Ruajtja përkujtimore e Jesse Reutinger, 30730 Oregon Road, Parisburg

Ndihmoni me mbjelljen, trajtimin dhe korrjen e bimëve vendase në fidanishte. Të gjitha pajisjet e ofruara. Trajnimi do të jepet në fillim të programit. Ftohuni në fund të natës duke shijuar disa kokoshka për argëtim të shtuar! Regjistrohuni në wcparks.org/volunteer.

eksplorimi i kopshtit për fëmijë

e mërkurë, 31 gusht; 1Nga ora 0 e mëngjesit deri në mesditë

Ferma Historike Carter, 18331 Carter Road, Bowling Green

mëso! LUAJ!! dreqin!!! Pjesëmarrësit do të mund të eksplorojnë kopshtet tona dhe të shohin se nga vjen ushqimi i tyre. Regjistroni vetëm fëmijën e pranishëm. Pjesëmarrësit duhet të kenë mbikëqyrje nga të rriturit. Ju lutemi vishni këpucë dhe veshje të përshtatshme për aktivitete në natyrë.

Regjistrohu: wcparks.org ose (419) 353-1897

Leave a Comment

Your email address will not be published.