Gatimet marrin jetë si një tjetër ‘festë greke’

SIOUX CITY, Iowa (KCAU)—Ajo që është bërë një çështje kulturore me komunitetin kthehet brenda pak ditësh. Çdo vit, “Greek Fest” përmban gjithçka, nga ëmbëlsirat deri te darka, dhe tashmë po punohet për ta bërë festivalin e këtij viti një sukses të jashtëzakonshëm.

Kisha Ortodokse Greke e Trinisë së Shenjtë në Sioux City daton që nga viti 1918.

“Zemrat e njerëzve tanë, puna e palodhur në të cilën ata besojnë, është diçka që nuk e kam parë me të vërtetë në rrugëtimin tim. Ata janë të përkushtuar të mbështesin besimin dhe kulturën tonë, të bëjnë gjithçka që na nevojitet.” janë të përkushtuar. anëtare e famullisë Mary Barrio.

Më shumë se një shekull më parë, grupi i vogël që themeloi këtë famulli nuk mund ta imagjinonte gjithë angazhimin. Ashtu si fuqia e lutjes, ka një furi rreth filos në kishë.

“Një nga të vetmet festivale greke në vend që bën gjithçka nga e para”, tha vullnetarja Maria Schultz.

Ky festival daton 22 vjet më parë.

“Ne nuk blejmë një artikull dhe kjo është arsyeja pse marrim komente kaq të shkëlqyera. Janë të njëjtat pjata që shpërndahen vit pas viti.”

Greek Fest rikthehet më 29 korrik, por përpara se masat të ushqehen, një numër i madh famullitarësh duhet të përgatisin një festë festive. Pini 20 tigane spanakopita në këtë ditë.

“Ju nuk mund ta lëndoni Spanakopitën, sa më shumë të vendosni aq më mirë,” tha Schultz. “Po grijmë djathin feta që do të hyjë në spanakopita, siç thonë këtu, me feta është gjithçka më mirë.

Për të qenë të saktë, po përdoren pesëdhjetë kilogramë feta.

“Sherry dhe unë jemi të dy gazetarë në pension të gjykatës, kështu që ne e kemi zakon të shtrëngojmë duart gjatë gjithë ditës,” tha Schultz.

Feta është vetëm një pjesë e vogël e kësaj periudhe, shtatëdhjetë kilogramë spinaq, qindra vezë dhe 80 kilogramë brumë filo janë të gjithë përbërësit e nevojshëm për të mbushur 20 tigane. Mjafton për të shërbyer rreth 1000 të ftuar.

“Ne i bëjmë të gjitha këtu. Ne nuk e porosisim atë nga një furnizues. Gjithçka është bërë pa receta dhe përbërës të përdorur prej vitesh,” tha Barrio. “Ne kemi gjithçka që mundemi dhe të ndihmojmë Burrat që vijnë brenda disa ditësh, ne kemi 70 vjeç, vajza të reja që vijnë me fëmijët dhe nipërit e tyre. Ajo u zhvillua gjatë disa javësh përgatitjeje. Nëse i bashkoni të gjitha orët bashkë Vendosni, ndoshta do të duhen 6 javë përgatitje me kohë të plotë.”

Schultz tha se të gjitha vijnë së bashku deri në fund të korrikut.

“Ata po vendosin një kilogram filo në fund dhe tani do ta marrim dhe do të shtojmë mbushjen,” tha Schultz. “Duhet të punoni me filo shpejt, përndryshe do të thahet. Vazhdoni ta bëni këtë sa më shpejt që të jetë e mundur. Do t’i shtojmë edhe një kilogram filo. Shumë gjalpë dhe vaj ulliri dhe dashuria do të hynte në spanakopitën tonë. , si të gjitha objektet tona.

“Shumë gjëra mund t’i bashkojmë si ajo që po bënim sot. Në një moment e mbështjellim dhe e ngrijmë dhe më pas gjatë javës së festivalit del dhe piqet dhe vetëm kështu mund ta arrijmë një qëllim të tillë. “- tha Barrio. “Javën e kaluar u them njerëzve të shkojnë pas derës dhe të shtyjnë. Jemi me fat që kishim shoqërues për të na treguar rrugën. Nëna ime, këto gra dhe gjyshja e nënës së saj. Gratë më të vjetra të kishës ndoqën pasardhësit Tregoi brezin si unë dhe tani shpresoj se po i tregoj brezit të ardhshëm pikat e vogla dhe të shkëlqyera të biznesit dhe truket se çfarë të bëni me këto artikuj të veçantë dhe si i përgatisni ato.

Barrio tha, “Unë pres që kjo të zgjasë për shumë vite në vijim. Ndërsa gjërat ndryshojnë dhe ka një moment për të ruajtur, por shoh shumë interes në brezin tim të ardhshëm.”

Leave a Comment

Your email address will not be published.