Branding ekipi | mish + shpezë

Restauratori, pronari dhe shefi i kuzhinës, Casey Gulbrough, zotëron dhe operon Foxfire dhe Copper Fox Pub & Banquet Hall, me vendndodhje në Gjenevë, Ill. Puna e tij në restorant filloi në moshën 16-vjeçare dhe me kalimin e viteve mësoi çdo situatë në shtëpi. Nga busboy te pjatalarëse te kuzhinieri i linjës.

Gulbro hapi biftekun e saj, Foxfire, në vitin 2003. Ai dhe stafi i tij u përballën me mospërputhjet rregullisht dhe mishi që ata blenë nuk i përmbushi pritjet e ekipit. Ai vendosi të kalonte në viçin e klasës së parë. Switch ofroi një produkt pak më të mirë, por me një çmim më të lartë. Ai provoi biftekë të prerë paraprakisht për të përmirësuar cilësinë, por mishi ishte ende i paqëndrueshëm.

“Në vitin 2007 u lidhëm me Cisco Chicago dhe përfaqësuesja jonë e mrekullueshme, Sue Wessel, na prezantoi me Buckhead Beef for the Butcher dhe ne u njohëm me programin Certified Angus Beef,” tha Gulbrow.

” data-id=”2744″ style=”display: block; float: none; vertical-align: top; margin: 5px auto; text-align: center; width: 600px; height: 400px;” alt=”Shefi Casey Gulbrow në grupin WGN” data-uuid=”YTAtMTQwNDYz”/>Casey Gulbrow filloi karrierën e saj në biznesin e restoranteve në moshën 16-vjeçare dhe mban çdo pozicion në shtëpi. (Burimi: Casey Gulbrow)

ndërtimin e marrëdhënieve

Buckhead Beef siguroi që bifteku i Foxfire të ishte prerë sipas specifikimeve të hollësishme të restorantit, dhe Certified Angus Beef (CAB) bëri të njëjtën gjë për cilësinë. Gulbro filloi me fileto dhe së shpejti zgjeroi përzgjedhjen për të përfshirë ribeyes dhe shirita. Në fund të fundit, Foxfire bëri vetëm prerjen e CAB.

“Me partneritetin e Certified Angus Beef dhe Buckhead, ne pamë një reduktim të punës dhe mbeturinave tona,” tha Gulbrow. “Ne pamë gjithashtu një rritje të ndjeshme të klientëve dhe fitimeve.

Marrëdhënia midis CAB dhe Gulbro vazhdoi të evoluonte gjatë viteve. Gulbro dhe Foxfire marrin trajnime të stafit, mentorim të menusë, mbështetje për kuzhinierin dhe më shumë. Foxfire u bë një i licencuar zyrtar CAB në 2017 dhe një ambasador i certifikuar i markës Angus Beef në 2022.

“Ata ishin më shumë se thjesht një kompani për biznesin tonë, ata ishin një investitor që donin që ne të kishim sukses,” tha Gulbro.

Si ambasador i markës, Gulbro është pjesë e një rrjeti kuzhinierësh në të gjithë vendin që përdorin dhe përfaqësojnë markën CAB përmes menuve të tyre si dhe ngjarjeve në media. Ambasadorët e markës kanë një kuptim të thellë të CAB që përfshin standardet e larta që plotëson viçi për të arritur logon e markës.

“Angus Beef i certifikuar pret një Samit vjetor të Ambasadorëve të Markës në Qendrën e tij Kuzhinare në Wooster, Ohio, ku ky grup kuzhinierësh të fuqishëm mund të bëhen krijues me prerjet e mishit të viçit, të ndajnë ide dhe të kënaqen duke vizituar fermën Angus të një familjeje punëtore. Bëhet së bashku për të parë për hera e parë se si bagëtitë rriten me standarde të larta, “tha Gulbro.

Gulbro është e përkushtuar të mbajë Foxfire në krye të listës sonë të biftekëve më të mirë në Illinois. Marketingu dhe aktiviteti i mediave sociale të restorantit është rritur pasi prerjet e biftekëve të CAB u shfaqën në meny, me klientët që shfaqnin biftekët e tyre ndërsa darkonin në Foxfire.

“Shpresojmë se menuja jonë përmban vetëm mish viçi të certifikuar Angus në ofertat tona të biftekëve,” tha Gulbrow. “Duke investuar në Certified Angus Beef, ne kemi një partner që dëshiron që ne të jemi të suksesshëm. Ata janë përgjegjës për të qëndruar pas produktit, dhe me këtë, nëse ka një problem, ata e zgjidhin atë. Prerja e kokës Ashtu si me trajtimin, unë e di prerjet janë të njëjta.Siç e përmenda më herët, nëse kam nevojë për ndihmë për ndonjë gjë, Certified Angus Beef është gjithmonë në dispozicion për ne me përgjigje të menjëhershme.

sistemi mbështetës

Nga vetëm dy shkurtime në meny deri tek ambasadori i plotë, CAB ka qenë çelësi i suksesit të Foxfire gjatë gjithë viteve, duke i sjellë të dy entitetet gjithnjë e më afër.

“Ose përpara shtëpisë ose përmes trajnimit të kuzhinierëve, materialeve të marketingut dhe një faqe interneti të mahnitshme plot receta dhe frymëzim, Certified Angus Beef ndihmoi në rritjen e markës sonë,” tha Gulbrough.

Gjatë pandemisë në 2020/2021, CAB udhëhoqi përpjekjet për të ndihmuar restorantet në vështirësi me #RestaurantChallenge. Fushata 10-javore ndezi biseda dhe rriti ndërgjegjësimin për restorantet që luftojnë gjatë COVID. Përgjatë #RestaurantChallenge, restorantet kanë mbështetur njëri-tjetrin përmes rrjeteve sociale.

“Edhe pse Foxfire nuk mori të ardhura prej tij, ne gjetëm material marketingu që ndihmoi në mbrojtjen e punonjësve tanë nga pandemia,” tha Gulbro. “Të ftuarit treguan kujtimet e mrekullueshme të Foxfire në faqet tona në Facebook dhe Instagram. Morali i stafit tonë dhe fondet për t’i ndihmuar ata të grumbullohen.”

Që nga kulmi i pandemisë, operatorët e shërbimeve ushqimore janë përballur me një krizë të re, e nxitur nga rritja e kostove të mishit të viçit, si dhe furnizimeve të tjera të nevojshme për të drejtuar bizneset. Gulbro Still shikon te Certified Angus Beef dhe Cisco’s Buckhead Beef për të ndihmuar në lundrimin e sfidave. Markat, shpërndarësit dhe kasapët i ofrojnë Foxfire informacionin dhe materialet e nevojshme për të përdorur prerje të ndryshme që sigurojnë që marzhet të mbeten të njëjta pa sakrifikuar cilësinë.

“Aktualisht po përdorim një biftek të certifikuar Angus me kapak viçi, flat Iron dhe Manhattan Cut Sirloin në menunë tonë për të ndihmuar me koston e vakteve tona,” tha Gulbrow. “Edhe pse Prime and Choice Filets dhe Ribeye janë në rritje, ato janë pikat kryesore të menysë dhe nuk po zëvendësohen. Këto reduktime të reja ndihmojnë në uljen e kostove të përgjithshme të ushqimit, mbajnë klientët të kënaqur dhe mbajnë punonjësit larg nesh. Jep besim te produktet shërbeu.”

Porterhouse në stilin e Pitsburgut me patate të copëtuara me tartufGulbro ka shfrytëzuar Certified Angus Beef për të ndihmuar me gjithçka, nga dizajni i menusë deri tek zhvillimi i markës. (Burimi: Casey Gulbrow)

strategjia e zinxhirit të furnizimit

Gulbro fillimisht u përqendrua në kosto ndërsa bashkoi zinxhirin e furnizimit për restorantet e saj, por pas ndarjes nga një partner kryesisht i fokusuar në fitim, ata filluan të merrnin një qasje të ndryshme. Gulbrow dhe ekipi i tij ndjekin botime të tilla si mish + shpezë, shije dhe të tjera, si dhe duke bërë kërkime në internet dhe duke kontaktuar drejtpërdrejt prodhuesit. Nga furnitorët tek prodhuesit Foxfire dhe Copper Fox tashmë të përdorur, vendimi është i lehtë.

“Nëse është një kompani e re, ne do të bëjmë kërkimin tonë, pasuar nga një seri takimesh,” tha Gulbrough. “Është e rëndësishme që ne të dimë se me çfarë kemi të bëjmë. Ndonjëherë është përshtypja e parë, dhe nganjëherë kërkojmë të dimë për veçoritë, etj. Ne thjesht nënshkruajmë me një kompani. Nuk duam dhe më pas e kthejmë procesin.”

Chicago ka një numër të madh kompanish të krijuara dhe të reja të prodhimit të mishit dhe prodhimeve që konkurrojnë për biznes në Channel Restaurant. Shumë nga këta shpërndarës përdorin të njëjtin përpunues dhe kasap për mishin e tyre.

“Ishte një javë kur unë kisha tre shpërndarës të ndryshëm që erdhën në takime, të gjithë konkurronin për mishin tonë të viçit, megjithatë ata secili kishin të njëjtin produkt nga e njëjta kompani mishi,” tha Gulbrough.

Gulbro vjen nga një linjë e gjatë shitësish dhe e kupton rëndësinë e ruajtjes së marzheve dhe negocimit të çmimeve. Ai gjithashtu beson në çmimin e drejtë. Kur dy kompani ofrojnë të njëjtin produkt, çmimi luan një rol kryesor, por ditët e dorëzimit, minimumet, disponueshmëria dhe cilësia janë gjithashtu pjesë e ekuacionit. Ndonjëherë nëse cilësia është më e mirë, dhe disponueshmëria dhe fleksibiliteti i dorëzimit është më i mirë, ai do të paguajë më shumë.

“Kjo na jep mundësinë për të marrë përbërës të freskët dhe prerje,” tha Gulbrough. “Nëse mund të porosis shpesh, edhe kjo do të hyjë në zbritje të thella për shkak të shpeshtësisë. Jeta mesatare e një biftek në Foxfire kur është therur është më pak se 48 orë. Mund të shpenzoja më pak me një ofrues tjetër të viçit të certifikuar Angus, por do të merrja dorëzim vetëm të mërkurën ose të premten. Jo vetëm që do të më duhet të shpenzoj më shumë për ruajtjen dhe ftohjen, por nuk do të shërbej as mish ‘të freskët’. Në madhësinë e kuzhinave tona, ndonjëherë koha e dorëzimit është po aq e rëndësishme.”

Pranë shtëpisë

Gulbro preferon Foxfire dhe Copper për të mbajtur të fortë zinxhirin e furnizimit për Fox, ashtu si edhe marrëdhëniet e tyre me Cisco Chicago. Ndërsa përdorimi i shitësve të shumtë nuk është një gjë e keqe dhe shpesh mbajtja e çmimit të ulët, gjithashtu e bën të vështirë zhvillimin e atyre marrëdhënieve cilësore. Mund të krijojë gjithashtu fërkime në operacionet e përditshme që kërkohen për të funksionuar një restorant.

“Në Foxfire dhe Copper Fox, ne duam të dimë se nga vijnë produktet tona,” tha Gulbrough. “Buckhead dhe Certified Angus Beef na ndihmojnë ta kuptojmë këtë. Shumica e prerjeve tona etiketohen Buckhead’s Iowa Premium. Ky markë siguron që viçi të prodhohet në Midwest dhe në shumicën e rasteve në oborret tona.”

Të dy restorantet mbështeten në Sysco për mish derri dhe pulë; Ata marrin ushqim deti dhe ushqime ushqimore nga Cisco dhe Fortune Fish; Greco Foods ofron produkte dhe salsiçe italiane; Dhe Performance Foods, Cisco dhe Greco furnizojnë të gjitha produktet.

Së shpejti, Cisco do t’i bashkohet Chicago Foxfire dhe Copper Fox si pjesë e një programi të ri të quajtur Home Grown. Programi do të shfaqë mish derri dhe pulë të rritur në vend, 90% e të cilave do të vijnë nga Illinois dhe fqinjët e tij, si dhe do të ndihmojë në uljen e gjurmës së dy restoranteve. Ai gjithashtu do të lejojë Gulbro të gjejë furnizimet e derrit dhe shpendëve në të njëjtën mënyrë që është në gjendje të gjejë viçin e certifikuar Angus.

“Duke i mbajtur gjërat lokale dhe duke përdorur kompani si Certified Angus Beef dhe Soon to Home Grown Program, ne jemi në gjendje të takohemi me kultivuesit tanë herë pas here,” tha Gulbrough. “Jo vetëm për të shqyrtuar praktikat dhe produktet e tyre, por për t’i bërë të ditur se ne kujdesemi dhe i kushtojmë vëmendje asaj që ka të re me to. Inovacionet e certifikuara të Angus Beef & Buckhead qëndrojnë përpara trendit Është e mahnitshme të shikosh. Të mbash marrëdhënien të fortë, ne jemi njohur me koncepte dhe praktika të reja që i mbajnë restorantet tona të lulëzuara.”

Leave a Comment

Your email address will not be published.