Bourbon vs Whisky – Dallimi midis Bourbon dhe Whisky

Ree Drummond pëlqen të gatuajë me uiski ose të bëjë një koktej të lehtë me të – por nëse keni një recetë që kërkon uiski, a mund të përdorni burbon në vend të kësaj? përgjigja është po! Kjo është për shkak se i gjithë borboni është teknikisht uiski, por jo i gjithë uiski është burbon. Lexoni për të mësuar më shumë rreth ndryshimit midis burbonit dhe uiskit.

Uiski është një pije alkoolike e distiluar e errët e bërë nga kokrra të fermentuara si thekra, misri, gruri dhe elbi. Është një term i gjerë për këtë klasifikim të shpirtrave. Bourbon është një lloj uiski, por vjen me dallime dhe rregulla të ndryshme. Për t’u klasifikuar si bourbon, një uiski duhet të bëhet nga të paktën 51% misër, duhet të prodhohet në Shtetet e Bashkuara (shumë uiski prodhohen në Skoci ose Irlandë), fuçi të reja lisi të bardhë amerikane të karbonizuara. Të jetë i vjetëruar dhe të jetë të paktën 80 prova. Bourbon shpesh ka një aromë më të ëmbël se uiskit e tjerë, sepse është bërë kryesisht nga misri.

Pasi të keni zgjedhur shishen tuaj të preferuar të bourbon ose uiski, filloni të provoni disa nga pijet tona të preferuara! Nuk mund të gaboni me një julep me nenexhik, një karrige klasike, me këtë pëlhurë komode të nxehtë ose musht të zier me thumba. Ju mund të përdorni bourbon ose uiski në ndonjë nga këto! Provoni të përdorni bourbon ose uiski në gatim gjithashtu, ai vepron si një verë, alkooli gatuhet dhe ju keni një shije të përqendruar të ëmbël dhe të mprehtë. Provoni këto rrëshqitëse BBQ me uiski me erëza, karrota me lustër me uiski dhe pulë BBQ me uiski me pjeshkë. Bourbon ose uiski është gjithashtu i shijshëm në ëmbëlsirat si këto sunda dekadente Whisky-Maple me proshutë. Ju gjithashtu mund të përdorni burbonin si zëvendësues për ekstraktin e vaniljes!

Kjo përmbajtje është importuar nga {embed-name}. Ju mund të jeni në gjendje të gjeni të njëjtën përmbajtje në një format tjetër, ose mund të gjeni më shumë informacion në faqen e tyre të internetit.

Çfarë e bën burbonin të ndryshëm nga uiski?

Burbon është gjithmonë uiski, por uiski nuk është gjithmonë burbon. Burboni ka dallime të rëndësishme që e dallojnë atë nga uiski: ai duhet të bëhet nga të paktën 51% misër në Shtetet e Bashkuara, duhet të jetë i vjetëruar në fuçi të reja lisi të bardhë amerikane të karbonizuara dhe produkti i përfunduar duhet të jetë së paku 80 prova. nevojshme.

Prodhuesi i uiskit Mark Bourbon

Bourbon apo uiski është më i mirë?

Burboni dhe uiski janë të dyja të shijshme dhe asnjëra nuk është më e mirë se tjetra. Bourbon ka shije pak të ëmbël, ndërsa uiski ka shije të ndryshme. Pikat e çmimeve për të dy ndryshojnë gjithashtu, kështu që shijoni disa marka dhe shkoni me atë që preferoni!

A ka shije Bourbon ndryshe nga uiski?

Bourbon ka një uiski pak të ëmbël, të butë me nota karamel dhe vanilje. Kjo është për shkak se është bërë gjithmonë nga të paktën 51% misër, i cili natyrisht është mjaft i ëmbël. Uiski mund të ndryshojë në shije, në varësi të asaj se sa kohë është vjetëruar, nga vjen dhe si është bërë, dhe mund të variojë nga shija e lisit dhe e thatë deri tek shija e plotë e karamelit. Është e mundur Sigurisht që as ju nuk mund të gaboni!

Kjo përmbajtje është krijuar dhe mirëmbajtur nga një palë e tretë dhe është importuar në këtë faqe për të ndihmuar përdoruesit të japin adresat e tyre të emailit. Mund të gjeni më shumë informacion në lidhje me këtë dhe gjëra të ngjashme në piano.io

Leave a Comment

Your email address will not be published.