Babcia’s Amazing Pierogi ndau një recetë familjare me komunitetin. Biznesi

TRAVERSE CITY – Kjo trashëgimi e familjes Pierogi filloi dy breza më parë me Marie Carbonezc.

Është receta dhe emri i saj – fjala polake për gjyshen – në Babcia’s Amazing Pierogi. Kompania mori me qira kuzhinë në shtator në Buzzelli Foods, e vendosur në Olson Plaza East në 1110 E. Hammond Road.

Të hënën në mëngjes, tre breza ishin në një kuzhinë tregtare të marrë me qira, duke përgatitur petë të mbushura për t’i dorëzuar në dyqanet ushqimore lokale më vonë gjatë javës. Amy dhe Jeff Henley dhe djali i tyre, Jack, po montonin me dorë Pierogi nga materialet e bëra një ditë më parë.

Vajza 7-vjeçare e Jack Henley, Amara, po punonte me babanë dhe gjyshërit e saj për të krijuar pjatën e preferuar të Polonisë. Amara mori radhën e saj, duke grumbulluar katër okë nga mbushja në një rreth 5 inç brumi, duke e shtypur në vend.

Nën syrin vigjilent të nuskës së mbushur, Pagogi, kur ai fëmijë 4-vjeçar kishte vështirësi në shqiptimin e Pierogi, Amara Henley mori më vonë rolin e kontrollit të cilësisë në Amazing Pierogi të Babcias, duke gërmuar në një napë mbi një tavolinë kartoni.

“Ata janë të mirë,” tha Amara Henley.

Pra, kjo është ajo që po bëjnë tre të mëdhenjtë Henley, duke ndarë trashëgiminë e tyre jo vetëm me gjeneratën e ardhshme, por me komunitetin në tërësi.

“Është kënaqësi të ndajmë atë që jemi rritur me pjesën tjetër të komunitetit,” tha Jack Henley. “Ka shumë polakë këtu. Është mirë të ndajmë recetat tona me pjesën tjetër të komunitetit.”

“Kjo është duke lënë një trashëgimi për nipërit tanë,” tha Amy Henley.

Të gjithë Henleys thanë se përdorimi i kuzhinës dy ditë e gjysmë në javë në Buzzelli Foods ka qenë i dobishëm. “Ai na ka ndihmuar shumë,” tha Jeff Henley.

Cathy Buzzelli Gibbons e Buzzelli Foods-ish-redaktore e regjistrimeve në Eagle, kolumniste për një kohë të gjatë dhe ish-pronare e restorantit Eurostop në Traverse City – tha se përdorimi më komercial i kuzhinës ishte gjithmonë pjesë e planit për të ulur qiratë.

Gjetja e një operacioni tjetër familjar ishte një bonus, veçanërisht pasi Buzzelli Foods është i hapur nga e mërkura deri të shtunën.

“Funksionoi shumë mirë,” tha Kathy Gibbons. “Ata janë njerëz të mrekullueshëm dhe të mirë për të punuar me ta”.

Që nga fundi i majit, Amazing Pierogi i Babcias i është dhënë edhe një cep i vitrinës. Ka një frigorifer si dhe rafte për produkte të tjera.

Cathy Gibbons tha se krijoi një mundësi për vizitorët e Buzzelli Foods për të zbuluar Pierogi Amazing Babcia dhe anasjelltas.

“Ne konstatojmë se është shtuar një dimension tjetër,” tha ajo.

“Kjo ka ndihmuar shumë, veçanërisht në ngrirësit tanë,” tha Amy Henley. “Kathy e ka shitur gjithmonë produktin tonë, por të qenit në gjendje t’i bëj njerëzit të hyjnë dhe ta shohin atë ka qenë një ndihmë e madhe.”

Përveç ndalesave nga Buzzelli Foods, Babcia’s Amazing Pierogi është i disponueshëm në seksionin e ngrirësit të Hansen Foods në Suttons Bay, në të dy vendet e Oryana në Traverse City, Village Market në Elk Rapids, Danu Hof Farm & Market në Mancelona. Sarah Hardy e Babcia është gjithashtu në dispozicion në Tregun Online për Tregun e Fermerëve.

Menaxheri i Village Market Frozen, Trevor McIntyre tha se shitjet e paketave ishin rritur. Ata vijnë në një qese me gjashtë pierogi, të mbështjellë individualisht. Jeff Henley tha se mbështjellja e pierogies individualisht rrit freskinë dhe i mban ato të mos ngjiten së bashku.

“Në fillim filloi ngadalë,” tha McIntyre, i cili mori mostrën e produktit përpara se ta fuste në dyqan. “Po fluturon nga raftet sapo njerëzit fillojnë ta provojnë. Ata janë padyshim (të mbushura) dhe ia vlen çmimi.”

Amazing Pierogi nga Babcia vjen në katër varietete. Ka djathë fermerësh, patate dhe djathë çedër dhe lakër turshi dhe kërpudha për ëmbëlsirën pierogi me djathë të ëmbël dhe qershi. Amy Henley tha se ëmbëlsira pierogi ka të ngjarë të ndryshojë sezonalisht.

“Vendosim shumë mbushje dhe më pak brumë”, tha Jack Henley. “Kjo është se si ju merrni më shumë prej saj.”

“Ti në fakt po hani diçka,” tha Jeff Henley.

Kur Amy Henley dorëzon, ajo gjithashtu blen përbërës. Qumështi i Moomer shkon në gjithçka dhe patatet vijnë nga Elmira’s Kitchen Farm.

“Ne përpiqemi t’i mbajmë të gjitha lokale,” tha Amy Henley.

“Nëse njihni dikë që bën lakër turshi, ne po kërkojmë”, tha Jeff Henley.

Ndërsa Amy Henley po lind, Jeff dhe Jack Henley kthehen në “punët e tyre ditore” si elektricistë. Jeff Henley ka 30 vjet në biznes dhe filloi Raffin Enterprises në 2001, të cilit Jack iu bashkua në 2010.

Heinleys gjithashtu ka një kabinë në Wilson Antiques në qendër të qytetit Traverse.

Zack Henley tha se shpreson që një ditë ta kthejë Babcia’s Amazing Pierogi në një biznes me kohë të plotë me kuzhinën e vet dhe hapësirën e shitjes me pakicë.

Shitja pop-up e Babcia është planifikuar për në 5 gusht në Tregun e fshatit për të përkuar me Ditët e Portit. Amazing Pierogi nga Babcia bëri 220-250 nga pjata e tij e njohur për Gaylord pas tornados dhe shiti produktin e tij në prill si një mbledhje fondesh për Aleancën e Trashëgimisë Detare.

Por deri atëherë, do të vazhdojë të jetë një operacion i drejtuar nga familja – që përfshinte vajzën Genevieve Hansel, derisa ajo lindi një nip më 4 korrik – për familjet e tjera.

“Sidomos pas pandemisë, ne duam që njerëzit të kenë ushqim të mirë që mund ta gatuajnë në shtëpitë e tyre,” tha Zack Henley për operacionin.

“Me familjen e tij rreth tryezës së tij,” tha Amy Henley.

“Kjo është për të,” tha Jeff Henley.

“Është kënaqësi të ndajmë atë me të cilën jemi rritur
me pjesën tjetër të komunitetit. Zack Henley, Pierogi i mahnitshëm i Babesia

Leave a Comment

Your email address will not be published.